Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož je osrednja splošna knjižnica, ki opravlja javno službo na področju knjižnične dejavnosti za območje občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž. Knjižnična dejavnost je namenjena 16.500 prebivalcem z območja delovanja. Njeni ustanovitelji so občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.

Knjižnica se je januarja 2015 preselila iz prostorov ormoškega gradu v obnovljene prostore bivšega vrtca na Žigrovi ulici 6b. Knjižnica razpolaga s 760 m2 površine.

Knjižnica ima tudi dve krajevni knjižnici. Prvo v Središču ob Dravi je odprla oktobra 2013. Knjižnica deluje v prostorih OŠ Središče ob Dravi. Skupaj s šolsko knjižnico razpolaga s prostorom, v skupni izmeri 120 m2.

Junija 2015 je knjižnica odprla novo organizacijsko enoto, Krajevno knjižnico v Svetem Tomažu. Ta deluje v nekdanjih prostorih tomaževskega vrtca. Knjižnica razpolaga s prostorom v skupni izmeri 96 m2.

V knjižnici je na voljo brezplačen dostop do interneta. Uporabnikom, ki ne poznajo dela z orodji interneta, nudimo brezplačne informacije o uporabi.

KNJIŽNICA NEKOČ
FRANC KSAVER MEŠKO